Het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM) van Fier heeft gisteravond tijdens het Goed Geld Gala van de Nationale Postcode Loterij  in Koninklijk Theater Carré 500.000 euro ontvangen van de Postcode Loterij voor de strijd tegen mensenhandel in Nederland én 1 miljoen euro voor de realisatie van een Veilige Veste in Rotterdam-Rijnmond. In totaal schenkt de Postcode Loterij dit jaar een recordbedrag van ruim 357 miljoen euro aan 112 goede doelen.

Fier/CKM is sinds 2016 vaste beneficiënt van de Nationale Postcode Loterij  en wordt voor een periode van 5 jaar gesteund met een jaarlijkse bijdrage van €500.000. Daarnaast mocht Fier tijdens het Goed Geld Gala een cheque in ontvangst nemen van 1 miljoen euro voor de realisatie van een Veilige Veste in de regio Rotterdam-Rijnmond. Een integraal totaalconcept voor kwetsbare kinderen en jongeren; slachtoffers van huiselijk geweld, seksueel misbruik, mensenhandel en eergerelateerd geweld die kampen met trauma’s en allerlei problemen als gevolg van wat ze hebben meegemaakt.

Fier- bestuurder Linda Terpstra: ‘Met een tweede Veilige Veste willen we jonge slachtoffers van geweld en misbruik een unieke en veilige plek bieden, waar we werken aan hun toekomst door middel van een integraal zorg-, behandel- en participatieprogramma. Dat betekent niet alleen aandacht voor trauma’s en problemen, maar ook dat we inzetten op onderwijs, sport, een gezonde leefstijl, werkervaring en gezonde relaties. Vanuit de Veilige Veste willen we een vuist maken tegen het onrecht dat deze kinderen wordt aangedaan en werken we aan slimme, resultaatgerichte en betaalbare oplossingen om de vicieuze cirkel van kwetsbaarheid, seksueel geweld en uitbuiting te doorbreken. We gaan voor oplossingen die werken, die impact hebben op het leven van de slachtoffers en op het zorglandschap. Nu en in de toekomst. We zijn de Postcode Loterij en de deelnemers ontzettend dankbaar voor deze bijdrage en het vertrouwen in onze plannen en ambities. We zijn enorm gemotiveerd om dit tot een groot succes te maken. De steun van de Postcode Loterij is essentieel om dit soort innovaties te kunnen realiseren.’

Recordbedrag voor goede doelen
Dankzij de 2,9 miljoen deelnemers groeide de opbrengst van de Postcode Loterij het afgelopen jaar naar ruim 715 miljoen euro. Omdat de loterij de helft van de opbrengsten schenkt aan goede doelen, groeide ook deze bijdrage, met bijna 16 miljoen euro. De ruim 357 miljoen euro die de Postcode Loterij dit jaar doneert aan goede doelen is verdeeld onder 112 organisaties. In totaal heeft de loterij sinds 1989 ruim 5,4 miljard euro geschonken aan goede doelen.
Een overzicht van alle schenkingen is terug te vinden op de website van de Postcode Loterij.